ORMAN BAKANLIĞI
1. Ağaçların budanıp, ormanın zemininin temizlenmesi, çıkan odun iradıyla temizleme masraflarının karşılanması önerisinde bulunuyorum.
2. Bu işlemler esnasında iş istihdamı olacaktır ve ormanlarımızın yeterince tanıtılıp topluma sevdirilecek ve bilgilendirilecektir.
3. Orman alanlarımız başka ağaçlarla çeşitlendirilecektir. Örneğin; ceviz, badem,akasya,karaağaç, meşe vs..
4. Orman arazileri çevre köylerin korumasına ve korucular vasıtasıyla korunsun. Orman işlerinde, orman köylülerine öncelik tanınsın.
5. Anı ormanları, kampanyalar, okul, polisler, şehitler, askerler, mahkumlar, mesleki odalar ve diğerleri adına ormanlar oluşturulması, ağaç dikilmek üzere belirli bir süre sorumluluğu verilebilir.
6. Yitik ormanlarımızı yeniden ormana kazandırılması düşünülmelidir.
7. Şayet bu konularda bütçe açığı varsa, orman bölgelerinin girişini cüzi miktarda ücretli yapıp, bu gelirle ormanların temizlenmesi, korunması, piknik ve kamp yerleri oluşturulması sağlanmalıdır.
ENERJİ BAKANLIĞI
1. Güney illerinde yoğunluk olmakla beraber gecekondu mahalleleri ve kontrolsüz konut ve işletmeler kaçak enerji kullanıyor ve ne yazık ki kullandıkları ve bedava olduğu için israf ettikleri elektrik enerjisinin parasını, düzenli olarak elektrik parasını ödeyenlere, hırsızların çaldığı elektrik bedeli de ödetiliyor.
Bu devletin zaafı değil midir? Enerji Bakanlığı’ nın ve İç İşleri Bakanlığı’ nın asli görevi bu değil midir?
Hırsızların çaldığını dürüst vatandaşlara ödetmek hak mıdır, adalet midir? Bizim hakkımızı kim arayacak? Bu yetkililerin duyarsızlığı bireylerin devlete olan güvenini azaltmaktadır.
ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI
1. İstihdamı arttırmak ve kaçak işçi çalıştırmayı önlemek için asgari ücretteki vergiyi asgariye indirmek lazımdır.
2. Kadın işçi istihdamını arttırmak için kadın işçileri vergiden muaf kılmak gerekmektedir.
3. Gelir – gider oranlaması yapıldıktan sonra kalandan vergi alınması mutlaka şarttır ve bu haksızlık mutlaka acilen sonlandırılmalıdır. Bu devletin adil olmayan vergi sistemi devlete olan güveni zaafa uğratıyor.
4. Kıdem tazminatı kaldırılmalıdır.
5. İşletmelerde işyeri sorununu gidermek gerekir. İşletmelere ucuz işyeri edinmeleri sağlanmalıdır.
İşletmeleri kiradan kurtarmak gerekir.
DIŞ BORÇ İÇİN ÖNERİM….
Dış borcumuzun ödenebilmesi için ve bağımsız olabilmemiz için;
Nerden Buldun Yasası çıksın.
Herkes mal beyanında bulunsun.
Vergilendirilmemiş kazanç vergilendirilsin.
Ve bu vesileyle dış borcumuz ödensin.
15 / 10 / 2008